• Διαμαρτυρίες
  • Επισκεφθείτε το forum μας για να μας πείτε κι εσείς τη γνώμη σας
Web Intelligence

Web Intelligence

WEB DESIGN - DEVELOPMENT
Guide 4 All

Guide 4 All

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Προσχεδιασμένη η οικονομική κρίση

Μερικές αυθόρμητες δηλώσεις κρύβουν μέσα τους μεγάλες αλήθειες. Ακόμη και γι αυτή την «αιφνιδιαστική» παγκόσμια οικονομική κρίση, η οποία φαίνεται όχι μόνο πως είχε προβλεφθεί αλλά σχεδιαστεί με κάθε λεπτομέρεια, από τους ισχυρούς που ελέγχουν τις τύχες του κόσμου. Στις 20 Φεβρουαρίου, ο επικεφαλής της επιτροπής οικονομικής ανάκαμψης των ΗΠΑ, στενός συνεργάτης του Barack Obama, μιλώντας σε συνέδριο στο κέντρο Καπιταλισμού και Κοινωνίας του πανεπιστημίου Columbia, τόνιζε πως « η υφιστάμενη οικονομική κρίση θα μπορούσε να είναι η μητέρα όλων των οικονομικών κρίσεων, ακόμη κι αυτού του μεγάλου κράχ. Δεν θυμάμαι καμία άλλη φορά η οικονομική ύφεση να εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα, σε όλο τον κόσμο»

„Η μητέρα όλων των οικονομικών κρίσεων“

Είναι εμφανές πως κάποιοι γνωρίζουν πως αυτό το κραχ θα είναι το μεγαλύτερο στην νεότερη ιστορία και έχουν επίγνωση του «τέλους» πριν το δουν οι πολίτες. Το τέλος, σύμφωνα με κάποιες θεωρίες , θα μπορούσε να είναι ένα παγκόσμιο νομισματικό σύστημα και γιατί όχι, μια παγκόσμια κυβέρνηση.

Θυμίζει κάτι αυτό; Στο βιβλίο του με τίτλο The True Story of the Bilderberg Group, δηλαδή η πραγματική ιστορία της λέσχης Bilderberg , ο Daniel Estulin σημειώνει: «Το 1970, το εξέχον μέλος της Τριμερούς Επιτροπής (Trilateral Commission), ο Paul Volcker, ο οποίος είχε εργαστεί για την τράπεζα Chase Manhattan Bank του ιδρυτή της Τριμερούς Rockefeller, δεν μάσαγε τα λόγια του όταν έλεγε στους αμερικανούς πολίτες πως μπορούν να επηρεαστούν από «οικονομικές πιέσεις». Είχε τότε προσθέσει πως τα στάνταρ του τρόπου διαβίωσης του μέσου πολίτη πρέπει να κατέβουν»!

Αυτές είναι οι επιδιώξεις κάποιων κέντρων που όταν ο κόσμος κοιμάται , γράφουν ιστορία. Μια ιστορία που θα προβληθεί «στις οθόνες της πραγματικής ζωής» πολλά χρόνια αργότερα. Η Τριμερής Επιτροπή, φαίνεται πως μετά την εκλογή του Barrack Obama διαθέτει πολύ μεγάλη επιρροή στις ΗΠΑ και κατ’ επέκταση μπορεί να σχεδιάσει και να εφαρμόσει το πλάνο της για κεντρική παγκόσμια κυβέρνηση.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Τριμερής Επιτροπή, (Τrilateral Commission), η οποία ετοιμάζει την ετήσια της συγκέντρωση για το 2009 στο Τόκυο της Ιαπωνίας από τις 24 -26 Απριλίου, είναι μια ομάδα ισχυρών που ιδρύθηκε σε μια έπαυλη στις όχθες του ποταμού Hudson το 1973 από τον David Rockfeller και τον Zbigniew Brzezinski και στην οποία συμμετέχει η ελίτ των πολιτικών, των τραπεζιτών , των επιχειρηματιών των Η.Π.Α, της Ευρώπης, αλλά και της Ιαπωνίας. Ο David Rockfeller, εξέχον μέλος της Bilderberg, είχε σκοπό να συντονίσει τη σύγκλιση της πολιτικής των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ιαπωνίας σε μια «κοινή δράση».

Ο ίδιος ο ιδρυτής της Τριμερούς Επιτροπής έχει παραδεχτεί πως «μερικές φορές , οι ιδέες που προωθούνται από τις εκθέσεις της Trilateral έχουν γίνει επίσημες πολιτικές, έπαιζαν ρόλο στο πώς σκέφτονταν οι κυβερνήσεις και πώς διαμόρφωναν τις αποφάσεις τους».

Θα μπορούσε ο Obama να έχει οποιαδήποτε σχέση με την οργάνωση αυτή;
Ο Barack Obama, καθ’ όλη την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας , είχε βασικό σύμβουλο κυρίως σε θέματα εξωτερικής πολιτικής τον Zbigniew Brzezinski, τον συνιδρυτή της Τrilateral. Αυτή η σύμπτωση θα ήταν ανάξια αναφοράς , αν αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος πρόεδρος των Η.Π.Α δεν διόριζε σε θέσεις κλειδιά έντεκα τεχνοκράτες , όλους μέλη της Τrilateral Commission. Αν όσα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα της οργάνωσης , ότι δηλαδή από τα 424 μέλη της μόνο 87 είναι αμερικανοί πολίτες, η τοποθέτηση ένδεκα μελών, δηλαδή του 12%των Αμερικανών μελών σε βασικές κυβερνητικές θέσεις είναι παραπάνω από αξιοπρόσεκτη. Είναι άραγε μια σύμπτωση;

Ας δούμε λοιπόν ποιοί είναι αυτοί οι έντεκα: ο Υπουργός Οικονομικών Tim Geithner, η πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη Susan Rice, ο πρόεδρος της επιτροπής οικονομικής ανάκαμψης Paul Volker, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Gen. James L. Jones, καθώς και ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των Η.Π.Α Thomas Donilon , ο διευθυντής Εθνικής ασφάλειας Dennis C. Blair, ο βοηθός υπουργός εξωτερικών , υπεύθυνος για την Ασία και τον Αντλαντικό Kurt M. Campbell, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών James Steinberg και από το State Department, οι ειδικοί σύμβουλοι, Richard Haass, Dennis Ross και Richard Holbrooke.

Την ίδια ώρα η Hillary Clinton, αναλαμβάνει μια θέση κλειδί στην νέα κυβέρνηση Obama και όπως είναι γνωστό είναι σύζυγος μέλους της Τριμερούς Επιτροπής , του William Jefferson Clinton. Από την πλευρά του ο εγκέφαλος των οικονομικών των Η.Π.Α Tim Geithner, έχει συγκεντρώσει στον κύκλο των στενών του συνεργατών μυστικοσύμβουλους προερχόμενους από την Trilateral , όπως τους E. Gerald Corrigan, Paul Volker, Alan Greenspan και Peter G. Peterson. Ένα άλλο μέλος του lobby, ο Robert Zoelick είναι πρόεδρος της παγκόσμιας τράπεζας , ενώ και ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Laurence Summers,λέγεται πως στηρίχθηκε από τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Robert Rubin, κατά τη διάρκεια της θητείας του Bill Clinton, ο οποίος όπως αναφέραμε ανήκει κι αυτός στα μέλη της Τριμερούς Επιτροπής.

Είναι λοιπόν εμφανές ότι τις θέσεις κλειδιά για τον καθορισμό της Εξωτερικής Πολιτικής , της Οικονομικής ανάκαμψης, της Εθνικής Ασφάλειας , της οικονομικής στρατηγικής , τις κατέχουν πλέον μέλη αυτού του lobby ισχυρών . Η μαζική συμμετοχή θυμίζει την εποχή του Jimmy Carter, όταν τα μέλη της Τριμερούς Επιτροπής είχαν την τιμητική τους με 18 συμμετέχοντες σε κυβερνητικές θέσεις κλειδιά . Που βρίσκεται λοιπόν η αλλαγή , η επανάσταση που ευαγγελίζεται ο νέος πρόεδρος των Η.Π.Α; Μήπως απλώς ο Obama ενδύθηκε απλώς το προφίλ που απαιτούσε η σημερινή συγκυρία για να συνεχίσει τα σχέδια των κέντρων που πραγματικά ελέγχουν τις τύχες του κόσμου;

Είναι πάντως εμφανές πως η Τριμερής Επιτροπή , η οργάνωση που προωθεί την Νέα οικονομική Τάξη πραγμάτων , καλείται ουσιαστικά να χειριστεί την μεγάλη οικονομική κρίση ,μια χαώδη κατάσταση η οποία , όπως ορισμένοι υποστηρίζουν, προκλήθηκε από αυτή την ίδια την πολιτική των βασικών στελεχών-«σωτήρων» , των Henry Kissinger, Zbigniew Brzezinski, Brent Scowcroft και του Paul Volker .. Απέτυχαν οι ισχυροί του πλανήτη να ελέγξουν την παγκόσμια οικονομία; Έκαναν κάποιο λάθος στους σχεδιασμούς τους; Ή μήπως κι αυτή η υφιστάμενη παγκόσμια κρίση είχεσχεδιαστεί με ένα και μόνο στόχο, την οριστική εγκαθίδρυση αυτής της Νέας Οικονομικής Τάξης πραγμάτων; Την οριστική δηλαδή δημιουργία μιας κεντρικής παγκόσμιας κυβέρνησης.

http://www.protothema.gr/

Σεβασμό και Αγάπη στη Φύση και στη Ζωή
Μικρή και Μεγάλη
Με κάθε Μορφή και Σχήμα

Τελευταία Άρθρα

Σήμερα εκλογές ΝΑΙ ΟΧΙ

μια άποψη για όσους φοβούνται

Περισσότερα

Δήλωση πρωθυπουργού για το αποτέλεσμα το…

Μήνυμα αισιοδοξίας του πρωθυπουργού στο Twitter «Είμαι βέβαιος ότι θα...

Περισσότερα

Πληθώρα καταγγελιών για ινστιτούτα αδυνα…

Πληθώρα καταγγελιών για ινστιτούτα αδυνατίσματος στην ΕΚΠΟΙΖΩ ...

Περισσότερα

Αφού σιώπησε η Ελλάδα... Ας μιλήσει το B…

Η φιμωμένη είδηση του μήνα, που δεν προβλήθηκε από την ελληνική τηλε...

Περισσότερα

Καταγγελία από το σωματείο εργαζομένων …

Το σωματείο εργαζομένων στην εταιρεία Πλαίσιο, κάνει γνωστά τα ακόλο...

Περισσότερα

Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα Lidl …

Συνάδελφε, συναδέλφισσα στα LIDL, Το τελευταίο διάστημα η επιχείρησ...

Περισσότερα

Πρέπει να πάρουμε την Ελλάδα μας πίσω

Ένα ντοκυμαντέρ που πρέπει να δούμε όλοι οι Έλληνες ...

Περισσότερα

ΟΑΕΔ - Κοινωφελής εργασία 2015: Νέα προκ…

Με νέα προκήρυξη του ΟΑΕΔ θα πληρωθούν 19.577 θέσεις σε υπουργεία, επο...

Περισσότερα

Έχουμε μάθει να κοιτάμε τον εαυτό μας

Έχουμε μάθει να κοιτάμε τον εαυτό μας εμείς οι Έλληνες και αυτό πιστεύ...

Περισσότερα

Ο γιατρός των φτωχών παιδιών

Τα τελευταία έντεκα χρόνια έχει δώσει ζωή σε 9.000 παιδιά σε ολόκληρο ...

Περισσότερα

"Debtocracy" - Το πρώτο ελληνι…

Το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ για την οικονομική κρίση είναι γεγονός. ...

Περισσότερα