Ενημερωτικό Δελτίο Κυβερνοασφάλειας - Προστασία από την Παραβίαση Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου και Απάτες Phishing με Αιτήσεις Πληρωμής σε Νέο Τραπεζικό Λογαριασμό

Αγαπητοί αναγνώστες,

Καλωσορίζουμε στο ενημερωτικό δελτίο μας για την κυβερνοασφάλεια, όπου στοχεύουμε να σας κρατάμε ενήμερους και δυναμώνουμε την ικανότητά σας να προστατεύετε τον εαυτό σας από διαδικτυακούς κινδύνους. Σε αυτήν την έκδοση, θα επικεντρωθούμε στον τρόπο πρόληψης της παραβίασης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των απατών phishing που μπορεί να επιχειρήσουν να σας κάνουν να μεταφέρετε κεφάλαια σε πλαστό τραπεζικό λογαριασμό.

 1. Αναγνωρίστε τα Σημάδια Απάτης Phishing: Οι απάτες phishing σχεδιάζονται για να σας εξαπατήσουν και να αποκτήσουν ευαίσθητες πληροφορίες ή να σας καταστήσουν να εκτελέσετε κάποιες ενέργειες. Κοινά σημάδια περιλαμβάνουν έκτακτες αιτήσεις για μεταφορά χρημάτων, λάθη στην ορθογραφία και τη γραμματική, γενικούς χαιρετισμούς και ύποπτες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αποστολέα. Πάντα επαληθεύετε την ταυτότητα του αποστολέα πριν απαντήσετε ή προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια.

 2. Επαληθεύστε Χρηματοοικονομικά Αιτήματα: Εάν λάβετε ηλεκτρονικό μήνυμα που ζητά μεταφορά κεφαλαίων ή αλλαγή στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού, επαληθεύστε τα στοιχεία με τον σχετικό φορέα μέσω ενός διαφορετικού καναλιού επικοινωνίας. Χρησιμοποιήστε ένα επαληθευμένο τηλέφωνο ή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε στο αρχείο σας, όχι τα στοιχεία επικοινωνίας που παρέχονται στο ηλεκτρονικό μήνυμα, καθώς μπορεί να είναι ψεύτικα.

 3. Εφαρμόστε Πολυπαραγοντική Πιστοποίηση (MFA): Η πολυπαραγοντική πιστοποίηση προσθέτει μια επιπλέον στρώση ασφαλείας, απαιτώντας πολλαπλές μορφές ταυτοποίησης πριν χορηγηθεί πρόσβαση σε έναν λο γαριασμό ή πραγματοποιηθούν συναλλαγές. Ενεργοποιήστε την πολυπαραγοντική πιστοποίηση όπου είναι δυνατόν, για να μειώσετε τον κίνδυνο μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης.

 1. Εκπαιδεύστε τους Εργαζομένους και τους Συνεργάτες: Βεβαιωθείτε ότι όλοι στον οργανισμό σας είναι ενήμεροι για τις απειλές που σχετίζονται με την παραβίαση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τις απάτες phishing. Διεξάγετε τακτικές εκπαιδευτικές συνεδρίες για να διδάξετε τους εργαζομένους πώς να αναγνωρίζουν ύποπτα ηλεκτρονικά μηνύματα, συνδέσμους και συνημμένα. Η δημιουργία μιας πολιτισμένης στάσης ασφάλειας είναι κρίσιμη για την προστασία της επιχείρησής σας και των οικονομικών σας πόρων.

 2. Κρατήστε το Λογισμικό Ενημερωμένο: Αναβαθμίστε τακτικά το λειτουργικό σας σύστημα, τους περιηγητές ιστού και τους πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας για να διασφαλίσετε ότι έχετε τις τελευταίες ενημερώσεις ασφαλείας. Οι κυβερνοεπιτήρητες εκμεταλλεύονται συχνά τις ευπάθειες του παλαιού λογισμικού.

 3. Χρησιμοποιήστε Φιλτράρισμα Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου: Ενεργοποιήστε αποτελεσματικά φίλτρα και μέτρα ασφαλείας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας για να ανιχνεύονται και να αποκλείονται τα ηλεκτρονικά μηνύματα phishing πριν φτάσουν στα εισερχόμενά σας. Πολλοί πάροχοι ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εργαλεία ασφαλείας προσφέρουν προηγμένες επιλογές φιλτραρίσματος για την πρόληψη ύποπτων μηνυμάτων να καταλήγουν στο κύριο σας εισερχόμενο.

  Για να εχετε τέτοιου είδους φίλτρα στο δικό σας domain θα πρέπει να έχετε μια συνδομιτική υπηρεσία με τον στρατηγικό μας συνεργάτη SPAMEXPERTS που είναι και η οικονομικότερη λύση ή με μία από τις παρακάτω εταιρίες με ολοκληρωμένα αλλά πολύ πιο ακριβά συστήματα 

  1. Google Workspace (formerly G Suite) - Gmail
  2. Microsoft Office 365 - Outlook/Exchange Online
  3. Cisco - Cisco Email Security
  4. Barracuda Networks - Barracuda Email Security Gateway
  5. Proofpoint - Proofpoint Email Protection
  6. Mimecast - Mimecast Email Security
  7. Symantec (now part of Broadcom) - Symantec Email Security.cloud
  8. Trend Micro - Trend Micro Email Security
  9. McAfee - McAfee Email Gateway
  10. Sophos - Sophos Email Security
 4. Εμπιστευθείτε την Ένστικτό σας: Εάν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα φαίνεται υπερβολικά καλό για να είναι αληθινό ή προκαλεί οποιεσδήποτε αμφιβολίες, εμπιστευθείτε το ένστικτό σας και προχωρήστε με προσοχή. Όταν έχετε αμφιβολίες, συμβουλευτείτε πάντα κάποιον που εμπιστεύεστε ή έναν επαγγελματία κυβερνοασφάλειας.

 5. Αναφέρετε Υποπτικά Ηλεκτρονικά Μηνύματα: Εάν συναντήσετε ένα ύποπτο ηλεκτρονικό μήνυμα, αναφέρετέ το στο τμήμα πληροφορικής αμέσως. Η αναφορά τέτοιων περιστατικών βοηθάει στην προστασία άλλων από να πέσουν θύματα της ίδιας απάτης.

   

Αν δεν έχετε τέτοιο τμήμα η US4U μπορεί να σας βοηθήσει για την επίλυση του θέματος σας, είτε με ετήσια σύμβαση παρακολούθησης και υποστήριξης με καλά μελετημένο μοντέλο υποστήριξης φτιαγμένο στα μέτρα σας, είτε με την επίλυση του προβλήματός σας για την φορά που την χρειάζαστε.


© Webintel. All rights reserved. Design & development by Webintel.